V letech 2016 až 2018 jsme se podíleli na zlepšení postavení žen v Zambii podporou jejich drobných živností. V Libanonu, kde působíme již řadu let, jsme nebyli aktivní pouze v metropoli – v údolí Biká na východě Libanonu jsme přímou pomocí podpořili nejzranitelnější uprchíky. V regionu Blízkého východu jsme také realizovali projekty v Jordánsku, kde jsme zlepšovali dostupnost psychosociální péče a ochranu práv dětí ve městě Zarká prostřednictvím komunitního centra a v uprchlickém táboře v Zátarí, kde jsme také otevřeli školku pro nejmenší. Se syrskými uprchlíky jsme pracovali i přímo v Sýrii, kde jsme podporovali vnitřně vysídlené v roce 2016.

Díky programu ministerstva vnitra Medevac jsme vybavili nemocnici v keňském městě Dadaab, která se nachází blízko největšího uprchlického tábora Afriky, kam přichází především utečenci ze Somálska a Etiopie. VMauritánii jsme dovybavili Bassikounou Health Center. Program Pomoc na místě nám umožnil působit s uprchlickou a hostitelskou komunitou v Čadu.

Díky štědrosti našich dárců můžeme kromě projektové činnosti také efektivně zasílat finanční pomoc tam, kde vyvstane akutní potřeba v důsledku mimořádné události. Využíváme k tomu obvykle síť našich partnerských organizací z platformy sdružující protestantské neziskové organizace Act Alliance. Tak tomu bylo například při únorovém zemětřesení v Turecku a Sýrii a je tomu tak průběžně nadále i na Ukrajině a v Libanonu.